De Week van het Economieonderwijs 14-18 november

Van 14 t/m 18 november 2022 vindt voor het eerst ‘De Week van het Economieonderwijs‘ plaats. Dé landelijke week voor toekomstbestendig economieonderwijs in Nederland voor vo, mbo, hbo en wo.

In de transitie naar een nieuwe economie is het belangrijk dat het economieonderwijs op middelbare scholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten vernieuwt om aansluiting te blijven houden bij de samenleving en het werkveld waarin inclusie en duurzaamheid steeds belangrijker worden. Daarom hebben WEAll member Our New Economy, Leren voor Morgen en Het Groene Brein met steun van de Goldschmeding Foundation de handen ineen geslagen om deze eerste landelijke Week van het Economieonderwijs te organiseren.

De Week van het Economieonderwijs geeft een podium aan inspirerende onderwijsprofessionals en instellingen die actief zijn met inclusiever, duurzamer en toekomstbestendig maken van het curriculum van hun economieonderwijs. Tijdens deze week vinden onderwijsprofessionals inspiratie en handvatten bij het toekomstbestendig maken van hun economieonderwijs. Zo worden er goede voorbeelden getoond en nieuwe economische principes besproken en kunnen onderwijsprofessionals elkaar ontmoeten om daarna geïnspireerd aan de slag te gaan in de eigen lespraktijk.

Ook zal Our New Economy op woensdag 16 november samen met Day for Change de website lanceren voor lesmaterialen in het voorgezet onderwijs: economieles.nu.  Wanneer je bent aangemeld krijg je de eerste lesbrief gratis om gelijk aan de slag te gaan met jouw klas!