Geslaagde start van de WEAll Talks in Nederland met dr. Nicky Pouw

Op donderdag 27 januari 2022 organiseerde de Wellbeing Economy Alliance Nederland haar eerste WEAll Talk met dr. Nicky Pouw, associate professor Welzijnseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij vertelde over het Welzijnsdashboard in de Amsterdamse wijk Venserpolder, en hoe dit dashboard participatie van de buurtbewoners mogelijk maakt.

In de Talk ging Nicky Pouw in op de noodzaak van een nieuw economisch model, waarin welzijn centraal staat en er een geïntegreerde afweging moet worden gemaakt tussen economische, ecologische en sociale afwegingen, en op de ontwikkeling van het Welzijnsdashboard Venserpolder. Dit dashboard kan een instrument vormen binnen de genoemde geïntegreerde afweging, doordat het een dieper inzicht biedt in het welzijn van bewoners in een bepaalde wijk.

Naast de presentatie was er ook tijd voor interactie, waarbij de deelnemers van de bijeenkomst gevraagd werd naar hun eigen interpretatie van het begrip welzijn, en was er ruimte voor vragen en discussie.

Kijk de presentatie van Nicky Pouw hieronder terug.

WEAll Talks

Voor iedereen met interesse in de transitie naar een nieuwe economie organiseert WEAll Nederland elke maand een WEAll Talk. Tijdens deze Talks nemen inspirerende sprekers ons mee in hun visie op de economietransitie en de bijdrage die ze hieraan leveren.

De volgende WEAll Talk vindt plaats op 17 februari 2022 van 17.00 tot 18.00 uur.