Kijk WEAll Talk # 4 terug: ‘Samen bouwen aan een nieuwe economie’

Tijdens de WEAll Talk van 21 april jl. was Willem Vreeswijk onze gast. Vreeswijk is oprichter van de stichting New Financial Forum en hoofdredacteur van het VVP, een vakblad voor financieel adviseurs.

De financiële sector is de bloedsomloop van onze economie. Nu de oude economie de samenleving niet langer gezond houdt, zal de financiële sector een aanjagende rol moeten vervullen in de transitie naar een nieuwe economie. Zo stelde De Nederlandsche Bank bijvoorbeeld dat de sector, als financier van circulaire bedrijven, een cruciale rol heeft bij het bereiken van een circulaire economie in 2050. Zo’n rol als aanjager plaatst de financiële sector echter voor grote uitdagingen.

In deze Talk deelde Vreeswijk zijn visie op de vraag hoe banken en verzekeraars weer de gezonde bloedsomloop van onze samenleving kunnen worden. Volgens Vreeswijk zijn er mogelijkheden: “Ik zie in die sector zóveel mensen die het echt wel anders willen. Het begint met bewustzijn, en het verandert met het nemen van honderd procent verantwoordelijkheid.”

Na de inleiding was er volop ruimte voor vragen en dialoog met de deelnemers. Kijk de hele Talk hier terug!

WEAll Talks

Voor iedereen met interesse in de transitie naar een nieuwe economie organiseer WEAll Nederland elke derde donderdag van de maand een WEAll Talk. Tijdens deze Talks nemen inspirerende sprekers ons mee in hun visie op de economietransitie en de bijdrage die ze hieraan leveren.

De volgende WEAll Talk vindt plaats op 19 mei 2022 van 17.00 tot 18.00 uur.