Kijk WEAll Talk #8 over nieuwe vormen van participatie nu terug

Donderdag 20 oktober was Margriet Twisterling van Youmee te gast bij onze WEAll Talk. Youmee is een procesgestuurde werkwijze die gebruik maakt van een app. Via dit medium kunnen mensen in groepsverband een bepaald vraagstuk onderzoeken en meedenken over oplossingen. De methodiek is ontwikkeld om bij te dragen aan een inclusieve en gelijkwaardige maatschappelijke dialoog.

De transitie naar een rechtvaardige en inclusieve economie vereist samenwerking tussen alle betrokkenen: we moet het met elkaar eens worden over een nieuwe visie, nieuw beleid en nieuwe afspraken. Dit is een bij uitstek participatief proces dat naast moedige politici, actieve burgers en verbindende beleidsmakers vraagt om het ontwikkelen en uittesten van nieuwe democratische samenwerkingsvormen, zoals bijvoorbeeld een burgerberaad.

Youmee is op dit gebied actief en richt zich op het betrekken van grotere groepen mensen op een laagdrempelige manier. Hierdoor krijgt iedereen de kans om mee te doen en gehoord te worden.

Kijk de WEAll Talk terug, waarin Margriet ons mee nam in haar visie en ervaringen, en met de deelnemers in gesprek ging over de vraag hoe we burgers beter kunnen betrekken bij besluitvormingsprocessen en het creëren van (maatschappelijke) verandering.

 

WEAll Talk

Voor iedereen met interesse in de transitie naar een nieuwe economie organiseert WEAll Nederland elke maand een WEAll Talk. Tijdens deze Talks nemen inspirerende denkers en doeners ons mee in hun visie op de #economietransitie en de rol die ze hier zelf in vervullen. De Talks worden opgenomen en kun je terugkijken via ons YouTube-kanaal.