Meedoen?

Wil jij meewerken aan de transitie naar een welzijnseconomie?

Op dit moment is WEAll Nederland bezig met het inrichten van onze organisatie. We denken na over hoe we ons het beste kunnen organiseren en hoe we het netwerk in Nederland zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Daar is nog wel wat werk te doen, maar daar hoef jij niet op te wachten!
Het volgende kun je tijdens onze oprichtingsfase alvast doen.

Sluit je aan bij het netwerk

Sluit je aan bij de groeiende beweging die de transitie in Nederland en de rest van de wereld wil aanjagen. Iedereen kan meedoen!

Iedereen

Word een WEAll Citizen en sluit je aan bij het WEAll Citizens Platform, het online-netwerk van WEAll Internationaal waar je onder meer leden van over de hele wereld kunt vinden, vragen kunt stellen, activiteiten kunt delen en groepen kunt vormen rond een thema of regio. Voor Nederland is de groep ‘WEAll Netherlands’ aangemaakt met leden die in Nederland zijn gevestigd. Sluit je hier aan bij WEAll Citizens.

Organisaties

Sluit aan bij de Duurzame Doorbraak, een groep van maatschappelijke initiatieven in Nederland die samenwerken om de overgang naar een sociale, ecologisch verantwoorde en veilige samenleving te versnellen. Ga hier naar de Duurzame Doorbraak.

Of word ‘Member’ van de internationale WEAll beweging en neem deel aan activiteiten. Sluit je hier aan bij WEAll Members.

Jongeren

Sluit aan bij WEAll Youth, het jongerennetwerk van WEAll dat bestaat uit scholieren, studenten en young professionals van overal ter wereld. Zij vormen lokaal hun eigen nationale of zelfs lokale Youth Hubs. Ga hier naar WEAll Youth.

In Nederland zijn er al Youth Hubs in Zwolle en in Rotterdam. Heb je interesse om lokaal in jouw stad, met jouw school, universiteit of bedrijf een Youth Hub op te richten of ben je benieuwd op welke manieren jij kan bijdragen aan onze beweging? Stuur dan een mailtje naar Rutger, via rutger@weallnederland.org.


Vergroot je kennis

Door je goed in het onderwerp van de welzijnseconomie te verdiepen word je in staat gesteld een mening te vormen, er met anderen over van gedachten te wisselen of er in de praktijk mee aan de slag te gaan. Het delen en toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis en ervaringen op het gebied van de welzijnseconomie is dan ook een van de doelstellingen van WEAll Nederland.

Op deze sites kun je al veel kennis opdoen:
WEAll Internationaal (Engelstalig)
Our New Economy
Platform Duurzame en Sociale Economie

Verspreid de boodschap

Goede nieuwe ideeën en concepten moeten in de samenleving worden verspreid alvorens ze voet aan de grond krijgen. Praten met anderen over een toekomstige economie waarin mens en planeet floreren is dus belangrijk.
Soms zijn gesprekken over verandering behalve leuk ook lastig. Op de site van Our New Economy vind je hier tips en informatie voor als jij graag met anderen in gesprek gaat over een welzijnseconomie.