Start van WEAll Talk Nederland met dr. Nicky Pouw

Op donderdag 27 januari 2022 organiseert de Wellbeing Economy Alliance Nederland haar eerste WEAll Talk. Spreker van de dag is mevrouw dr. Nicky Pouw, associate professor Welzijnseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij zal vertellen over het Welzijnsdashboard in de Amsterdamse wijk Venserpolder, en hoe dit dashboard participatie van de buurtbewoners mogelijk maakt.

Voor iedereen met interesse in de transitie naar een nieuwe economie organiseert WEAll Nederland met ingang van 2022 elke maand een WEAll Talk. Tijdens deze Talks nemen inspirerende sprekers ons mee in hun visie op de economietransitie en de bijdrage die ze hieraan leveren.


WEAll Talk # 1: Welzijnsdashboard Venserpolder

Het is tijd voor een ander soort economie. Tijd voor een economie die inclusief en duurzaam is, en die draait om meer dan geld alleen. In een economie die ‘welzijn’ centraal stelt is economische groei slechts een middel dat bijdraagt aan het welbevinden van een samenleving. Het Welzijnsdashboard, dat Nicky Pouw op dit moment ontwikkelt, geeft inzicht in hoe het met het welzijn in een buurt, wijk of stad is gesteld.

Nicky Pouw vertelt in deze Talk over het Welzijnsdashboard voor de Amsterdamse buurt Venserpolder. Dit dashboard is in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en het Fearless City Programma tot stand gekomen, door middel van bottom-up onderzoek en in co-creatie met sleutelpersonen en bewoners uit de wijk. Het Welzijnsdashboard biedt de mogelijkheid om tot periodieke beleidsprioriteiten te komen, op basis van een democratisch proces.

De bijeenkomst vindt op 27 januari online plaats van 17.00 tot 18.00 uur. Je kunt deelnemen via onderstaande link.

Join Zoom Meeting:
https://us06web.zoom.us/j/87094568883?pwd=aDRsQjFBeUVVZ2dtUnBQU1J6SjdKZz09
Meeting ID: 870 9456 8883
Passcode: 316186