Kijk WEAll Talk met Nicolette Loonen over SDG Lokaal terug

"De SDG's geven kracht om lokaal te versnellen"

Donderdag 19 januari was Nicolette Loonen te gast tijdens deze eerste WEAll Talk in het nieuwe jaar. Ondernemende duizendpoot Nicolette is founding partner van TOSCA – Tribe of Sustainable Change Agents en voorzitter van Stichting Oosterhout SDG Lokaal.

‘Lokale en regionale initiatieven zijn de kraamkamers van de duurzame vooruitgang’, zegt Nicolette tijdens de voorbereiding van deze Talk.
‘Lokale initiatieven die bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) kunnen het lonkend perspectief zijn voor mensen die in acte willen komen voor een betere wereld. Er gebeurt al veel op verschillende plekken in Nederland en toch zie ik ook dat we nog meer van elkaar kunnen leren en dat de condities niet altijd optimaal zijn om vol te houden. Elke regio en elk gebied heeft zijn eigen behoeftes om tot bloei te komen. Hiervoor is samenwerking tussen overheid, instellingen, bedrijven en inwoners nodig. Wat heb jij nodig om jouw omgeving nog meer tot bloei te laten komen?’

In deze co-creatieve WEAll Talk deelde Nicolette haar ervaringen met het lokale SDG initiatief in Oosterhout. Daarnaast ging ze met jullie in gesprek over je eigen kracht, wat jij ziet dat nodig is om in jouw omgeving de realisatie van de SDG’s te versnellen en de vraag hoe we iedereen in actie krijgen. Want:

‘Als iedereen een druppel bijdraagt, vormen we samen een oceaan’

Je kunt deze Talk hier terugzien.

TOSCA
Tosca, Tribe of Sustainable Change Agents, is een tribe van professionals die hun kennis, inzichten en ervaring bundelen om gezamenlijk bij te dragen aan een duurzame wereld. Wat ons bindt en wat ons drijft is ons streven naar welzijn voor iedereen. Wij doen dat door organisaties bij te staan een ‘force for good’ te zijn, dat wil zeggen ethisch en integer te handelen met oog voor maatschappij en milieu.

Oosterhout SDG Lokaal
Gemeente Oosterhout is een Global Goals Gemeente. Met de Stichting maken we de verbinding tussen overheid, organisaties en bewoners om de werelddoelen te vertalen naar lokale acties zodat in 2030 de 17 duurzame werelddoelen in de gemeente Oosterhout zijn gerealiseerd.

Over de WEAll Talk

Voor iedereen met interesse in de transitie naar een nieuwe economie organiseert WEAll Nederland een aantal keer jaar een WEAll Talk. Tijdens deze Talks nemen inspirerende denkers en doeners ons mee in hun visie op de #economietransitie de rol die ze hier zelf in vervullen en dagen ze je uit wat jij zou kunnen doen om de verandering verder te brengen. Je kunt de Talks terug kijken via ons YouTube-kanaal.